Lassi Leppinen, game lead, Supercell

”Pelit ovat realistinen tapa valloittaa maailma”

Lapselle perustelisin asiaa siten, että jos hän on innostunut peleistä, niin voisi olla myös kiva ymmärtää, miten ne on tehty – ja miten niitä tehdään lisää.

Suomessa on paljon menestyviä pelifirmoja, ja ala kasvaa nopeasti. Tällä alalla on aivan liian vähän hyviä tekijöitä verrattuna tarpeeseen.

Esimerkiksi meille Supercell-pelitaloon hakijoita on paljon. Mutta sellaisia hakijoita, jotka olisivat tehneet kokonaisia peliprojekteja edes harrastuksena, on yllättävän vähän. Suuri osa ihmisistä, jotka ovat pystyneet toteuttamaan kokonaisen pelin harrastuksena, on myöhemmin päässyt töihin pelialalle.

Pelejä on hienoa rakentaa monestakin syystä. Olen tietysti itse tykännyt aina peleistä ja pelaamisesta. Pelinteossa on päässyt käyttämään luovuutta ja tekemään jotain, mitä muutkin pääsevät kokeilemaan.

Peleillä, kuten muillakin digitaalisilla tuotteilla, on myös käytännössä rajaton jakelumahdollisuus. Pelin voi laittaa esimerkiksi Applen tai Googlen sovelluskauppaan, ja hetkessä sillä voi olla miljoonia pelaajia. Pelin on tietysti oltava sellainen, josta ihmiset innostuvat.

Se ei vaadi rahaa samalla tavalla kuin fyysisen tuotteen rakentaminen ja monistaminen.

Pelit ovat siis realistinen tapa valloittaa maailma.”